Jakob Linaa Jensen

Jakob Linaa Jensen

Forsker. Forfatter. Foredragsholder. Globetrotter.

Livet som sådan

Jul- det er ikke cool

Uh, jeg får opdateret for sjældent i disse dage. Jeg har vist lidt for travlt,og så bruger jeg jo også noget tid på at finde ud af, hvad mit næste job skal være (efter jeg altså har været i Frankrig som skirejseleder).

Men nu er det jo 1. december og omgående begynder radioen at spille alt den rædselsfulde julemusik, hvis kvalitét er så ringe, at man ikke kunne drømme om at lytte til noget lignende resten af året. Samtidig går folk amok i det sædvanlige forbrugeristiske gaveræs for at købe aflad for, at man måske har glemt at være noget for hinanden resten af året.

Nu skal dette ikke lyde som det sædvanlige mavesure, intellektuelle bræk, man hører fra visse kommentatorer i københavnske aviser. Julen er jo en dejlig tid, når først den er der. Men det tager budskabet ud af julen, at vi skal plages med den fra midt i november. Julen bliver, når den så endelig kommer, reduceret til et tomt begreb, der ikke kan leve op til de opskruede forventninger. Personligt har jeg ikke tænkt mig at gøre noget forsøg på at etablere, hvad der minder om julestemning før d. 20.december, men så skal den også nok komme….

Skriv et svar