Jakob Linaa Jensen

Jakob Linaa Jensen

Forsker. Forfatter. Foredragsholder. Globetrotter.

Globetrotteren

Min anden karriere er som globetrotter. Jeg elsker at rejse! Det er min altoverskyggende interesse ud over mit arbejde, og der jeg bruger størstedelen af min fritid og mine penge. Jeg har været i 156 lande og 24 territorier fordelt på alle syv kontinenter. Ifølge  De Berejstes Klub og Nomadmania er jeg blandt de 20 mest berejste danskere de 400 mest berejste i verden. Jeg har i 18 år været medlem af De Berejstes Klub, hvor jeg har mødt både min kæreste, Mette, og en række af mine bedste venner, og hvor jeg i 12 år har siddet i bestyrelsen, senest som næstformand.

Steder betyder meget i mit liv, og der er mange steder jeg elsker at komme, nære og fjerne. Blandt mine favoritsteder er Sæby og Lønstrup, den jyske vestkyst, London, Alperne og mit bedste rejseland nogensinde, New Zealand. Min udlængsel startede tidligt, hvor jeg hev globussen ned fra pladsen oven på fjernsynet og sad på stuegulvet og lod fingeren glide hen over alverdens riger og lande. Specielt drømte jeg om Stillehavet, dette store, mægtige, blå hav med de små bitte øer spredt ud over. Natur- og rejseprogrammer på TV fascinerede mig tidligt, lige så vel som jeg var bidt af astronomien og det mægtige himmelrum

Min første udlandsrejse var en tur til Gardasøen i 1979 med familien. I mange år skete der ikke så meget på rejsefronten. Til mit 17. år havde jeg således kun været i seks lande. Men i sommeren 1990 begyndte tingene at tage fart. Jeg var med en uges mellemrum i London (første rejse uden mor) og i Prag, hvor muren netop var faldet, og der stadig var revolutionsstemning i gaderne. Da jeg flyttede hjemmefra øgedes rejseaktiviteten drastisk. I en del år holdt jeg mig mest til Europa, dels som turist og dels i forbindelse med organisatorisk arbejde. Specielt i det tidligere Østeuropa og på de britiske øer har jeg været meget.

Min første jordomrejse fandt sted i 1999 , hvor jeg sammen med en ven besøgte Australien, Stillehavet og Sydamerika. Ikke mindst de små Stillehavsøer gjorde et fantastisk indtryk. På Vanuatu oplevede vi det traditionelle spring, der har inspireret til Bungyjump, hvor unge mænd springer ud fra 30 meter tårne kun med lianer om fødderne. Senere boede vi i deres landsby, hvor man stadig lever et meget traditionelt, melanesisk liv. I 2019-20 var jeg med min kæreste Mette på min anden jordomrejse, der bragte os til Det Indiske Ocean, Sydøstasien og Stillehavet. På denne rejse blev gamle drømme om at besøge eksotiske lande som Bhutan, Nepal og Papua Ny Guinea indfriet, ligesom vi nu begge har været i alle selvstændige lande i Oceanien.

Jeg har været i alle europæiske lande, og sammen med Asien er Europa mit yndlingskontinent. Jeg er dog også vild med roadtrips i USA og Canada, ligesom jeg har et blødt punkt for Sydamerika. Det mest cool land, jeg har besøgt, er uden tvivl Japan, hvor asiatisk charme, europæisk effektivitet og højteknologi fusioneres i en skøn blanding. Mit yndlingsrejseland er New Zealand, som jeg blev helt fascineret af. Min største rejseoplevelse var to besøg på Antarktis. Det var som at være på en helt anden planet. Jeg har boet et halvt år i USA, sammenlagt et år i England, fire måneder i Frankrig, hvor jeg arbejdede som rejseleder på en skisportsdestination, og to måneder i Australien. Jeg er helt vild med de britiske øer, specielt London, hvor jeg efterhånden har været 28 gange.