Jakob Linaa Jensen

Jakob Linaa Jensen

Forsker. Forfatter. Foredragsholder. Globetrotter.

Rejser

Tilbage i Minneapolis

Så er jeg atter i Minneapolis, byen hvor jeg jo boede i et halvt år i 2002. Det ligner sig selv, om end nye bygninger skyder op hele tiden i denne IT-metropol. Den sidste del af turen bragte os levende ud af Texas (heldigvis), gennem Oklahoma og op gennem det vestlige Missouri og østlige Kansas, nogenlunde parallelt med Missouri River. Oklahoma City var en overraskende fin by med flotte museer, et dejligt miljø omkring en kanal og et glimrende mikrobryggeri med pale ale – MUMS! Jeg så også mindesmærket for bygningen, som Timothy McVeigh sprængte i luften i 1995. Der bor mange sindssyge mennesker i USA, og det enorme mindesmærke står som et monument over et land, der på mange måder er i splid med sig selv. Her i Minneapolis benytter jeg lejligheden til at få købt ny sovepose, underlag og vandrestøvler, så jeg er klar til de franske alper senere på sommeren. Jeg har gjort fantastiske køb, ikke blot på grund af dollarkursen, men også fordi Minnesota jo er et friluftsparadis. Jeg har nu været to dage hos min veninde Connie, der netop har solgt sit hus for at flytte til – Århus. Verden er lille, og Connie er træt af USA og dets facistiske regering. Vi må vel betragte hende som politisk flygtning….

 

Billeder fra USA her

Skriv et svar