Jakob Linaa Jensen

Jakob Linaa Jensen

Forsker. Forfatter. Foredragsholder. Globetrotter.

Om Jakob (på dansk)

Velkommen til! På denne side finder du en kortfattet præsentation af, hvem jeg er.

JEG ER FØDT: 12. september 1973 i Herning og boede der de første 19 år af mit liv inden jeg flyttede til Aarhus, hvor jeg har boet siden, afbrudt af studieophold i Leicester, forskningsophold i Minneapolis, Oxford og Brisbane og en sæson som skiguide i Valloire, Frankrig.

Jeg plejer at sige, at jeg har to karrierer: som forsker og som globetrotter. Ind i mellem alt det er jeg forfatter, foredragsholder, konsulent, filosof, krydderurtedyrker, ølentusiast, madglad og livsnyder.

Professionelt er jeg cand.scient.pol og ph.d. i statskundskab fra Aarhus Universitet. Jeg har været lektor i medievidenskab på Aarhus Universitet i 10 år og de seneste seks år har jeg været chefforsker i sociale medier på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Mit speciale er politiske og sociale anvendelser af internettet, med et særligt fokus på  sociale medier. Det har de seneste 20 år resulteret i 8 bøger på dansk og engelsk, senest The Medieval Internet, og i omegnen af 40 forskningsartikler og -kapitler.

Jeg er en hyppig gæst i medierne om mine forskellige forsknings- og interesseområder, ligesom jeg har holdt foredrag og oplæg hos universiteter, virksomheder og organisationer.  Derudover bidrager jeg ofte til Kommunikationsforum og POV International.

Jeg har nok tænkt mere over livet end de fleste, hvilket har fået mig til at tage nogle meget bevidste valg. Jeg har eksempelvis valgt børn fra for at hellige mig karriere, rejser og livsnydelse. Jeg har en mening om stort set alt og elsker at diskutere alt mellem himmel og jord med andre dejlige mennesker, meget gerne over god mad med passende drikkevarer til.

JEG TALER: dansk, engelsk (flydende), tysk, fransk, lidt spansk

JEG ER: først og fremmest mig selv og forventer, at andre er det samme. Ingen roller eller masker, kom som du er og lev dine drømme fuldt ud!