Jakob Linaa Jensen

Jakob Linaa Jensen

Forsker. Forfatter. Foredragsholder. Globetrotter.

Livet som sådan

Århus Sporveje – min fjende!

I går stod jeg uheldigvis og var afhængig af Århus Sporveje. Først for at komme til Marselisløb, hvor der var lovet gratis transport, senere for at komme ud i Kolt Kirke og høre min ven Helgi spille Mozart. Men ak, den første bus var helt overfyldt, Dette halvkommunistiske foretagende tænkte ikke på at sætte ekstra busser ind til denne megabegivenhed, og det gør det ikke bedre, at man i forvejen kører med reduceret køreplan. På grund af krav om kortere kaffepauser (eller noget i den stil) har chaufførerne nemlig meldt sig “syge” i stort omfang.

Senere ventede jeg to gange forgæves på busser, der ikke kom. Man må konstatere, at man ikke længere i Århus kan belave sig på offentlig transport. I stedet vil privatbilismen vokse, til stor skade for byen og miljøet.

Disse chauffører tager hele byens befolkning som gidsel. Pyt med os, der kan tage cyklen, men det er  synd for medborgere, der er nødt til at belave sig på offentlige transport, f.eks.  de ældre. I ethvert privat  firma var disse chauffører blevet fyret for længst, og jeg ville ikke savne dem.

Skriv et svar