Jakob Linaa Jensen

Jakob Linaa Jensen

Forsker. Forfatter. Foredragsholder. Globetrotter.

Politik

8. marts – kampen mod kvinder fortsætter desværre

På denne Kvindernes Internationale Kampdag går mine tanker til de millioner og atter millioner af kvinder, som rundt omkring i verden undertrykkes i religionens og andre repressive ideers navn. Religion kan være smukt og meningsfuldt men anvendes alt for ofte af magtliderlige personer eller grupper (næsten altid mænd), som gør livet besværligt for andre ved at opstille regler for påklædning, mad, opførsel og andre dagligdags fænomener.
De tre ørkenreligioner, jødedommen, kristendommen og islam har desværre tilsammen en suveræn verdensrekord i kvindeundertrykkelse. I gamle religioner, også vores egen nordiske, var kvinden den frugtbare moder, ofte tilbedt som guddom. I kristendommen er kvinden reduceret til enten den rene jomfru (Maria) eller en klump syndigt kød. Naturlig følelser som begær og lyst er ikke tilladt, fordi en eller anden gammel dum mand engang fandt på, det var forkert. I islam er undertrykkelsen ofte endnu være: kvinder en kun noget i kraft af manden, kvinden har ofte ingen rettigheder i sig selv osv.
Mit håb er, at flere og flere kvinder vil indse denne undertrykkelse og gøre oprør mod sådanne religiøse tyrannier. Hvis der eksisterer en gud er jeg 100 procent sikker på, han/hun/den/det ikke ønsker denne undertrykkelse. Det vil da være idiotisk at skabe to køn med det formål, at det ene skal undertrykke det andet.
Glædelig kampdag til alle verdens kkvinder

Skriv et svar